maandag 25 maart 2013

/ RECIPE: STRAWBERRY CAKE ROLL /

Hierbij een simpel recept voor een lekkere aardbeien cakerol.
Tijd: ca. 30 minuten + 30 minuten koelen

Ingrediënten voor de cake
  • 4 eieren
  • 100 gram bloem
  • 100 gram suiker
Ingrediënten voor de vulling (aardbeiencrème)
  • 250 gram zachte roomkaas
  • 1/2 bakje aardbeien (250 gram) 
  • poedersuiker


Keukengerei
  • Oven
  • Beslagkom 
  • Garde
  • Zeefje (voor poedersuiker) 
  • Bakplaat en bakpapier
  • Schone theedoek
 ↓ ↓ ↓ 

Stappenplan

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Klop de eieren met de suiker in een beslagkom tot het een luchtige massa is.
Voeg de bloem beetje bij beetje toe. Vermeng alles tot een glad beslag.
3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Giet het beslag in de bakplaat en strijk het gelijkmatig uit (tot een soort rechthoekige pannenkoek).
4. Bak in de oven voor 10 minuten.









5. Haal de cakerol uit de oven en bestrooi deze met behulp van een zeefje met poedersuiker. Leg een schone theedoek op de cakerol en keer deze om. Haal het bakpapier er voorzichtig van af.
6. Rol de cakerol op met de theedoek en laat hem afkoelen.








Terwijl de cakerol afkoelt, maak je de aardbeiencrème. Was de aardbeien en snijd deze in stukjes. Voeg de aardbeistukjes en 2 eetlepels poedersuiker toe aan de roomkaas. Roer goed door elkaar.















De laatste stappen

7. Rol de afgekoelde cakerol voorzichtig uit en bestrijk met de aardbeiencrème.
8. Rol de cakerol langzaam weer op, dek af en zet minstens een half uur in de koelkast.

Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen: